- Beyaz Kuşak: Saflık, temizlik, hiçbir zararı olmayan, masumiyet gibi anlamlara gelir. Taekwondoya ilk başlayan ve taekwondo hakkında hiç bir ön bilgisi olmayan sporcular takarlar
- Sarı Kuşak: Kök salmak anlamındadır. Yere atılan tohum nasıl bir süre sonra sürgün verir, kök salar ve dünyaya; merhaba derse, sarı kemere geçen bir sporcu da artık taekwondo dünyasına kök salmış, prensiplerini öğrenmiş ve gelişmeye hazır duruma gelmiş demektir.
- Yeşil Kuşak: Sürgün vermek, büyümek, yeşermek anlamındadır.
- Mavi Kuşak: Göğe erişmek anlamındadır. Sürgün veren ağaç nasıl bir süre sonra gelişimi tamamlar ve uzayıp görkemli bir ağaç olursa, taekwondocuda artık gelişimini tamamlamış, temel teknikleri öğrenmiş, yavaş yavaş olgunlaşmaya başlamıştır.
- Kırmızı Kuşak: Tehlike manasındadır. Kırmızı kemerdeki bir taekwondocu artık dikkate alınacak bir yapıya sahiptir. Kendisine saldıran rakiplerini uyaran ama ikazını dinlemeyip üzerine gelen muhaliflerini kolayca bertaraf edecek yapıdadır.
- Siyah Kuşak: Olgunluk anlamına gelir. Beyaz kemerin tam zıddıdır. Taekwondoda olgunluğu ve profesyonelliği temsil eder. Tehlikelerden çekinmez ve korku bilmez bir karakter yapısını içerir. Siyah kemer takınan sporcu; hem fizik olarak mükemmel bir estetiğe hem de ruh hali olarak toplum ahlak kurallarının zirvesinde bir kişiliğe ulaşmış demektir. kaynak: hocamdan bilgi edindim
24 Şubat 2014 Pazartesi
kuşaklar ve anlamları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder